Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Vintrosa IS F 10/11 Handboll

Följ

F 10/11 Handboll

Följ oss för uppdateringar
Följ
Vintrosa IS
Handboll
F 10/11 Handboll
Tabell
Lag M V O F P
1 Vintrosa IS 1 0 1 0 1
2 Fristadens Handbollsklubb 1 0 1 0 1
3 Vakant plats 0 0 0 0 0
4 IFK Örebro 0 0 0 0 0
5 ÖSK HK Dam F09/10 0 0 0 0 0
6 Kumla HF F11 Vit 0 0 0 0 0
7 VästeråsIrsta HF F09:2 0 0 0 0 0

Match

Vintrosa IS

0 - 0
Vintrosa bollhall
17 oktober 2020
15:00

Fristadens Handbollsklubb

Referat

Referat: Vintrosa IS - Fristadens Handbollsklubb

Första seriematchen i F11-serien. Fristadens HK (som kommer från Eskilstuna) står för motståndet. Lottningen ger att vi börjar med boll och ställer upp vid mittlinjen. När domarna blåser igång matchen och vi ska dra mot anfall möts vi nästan direkt av ett mycket högt 3-3 försvar samt ett högt tempo i fötterna på Fristaden. Vi blir lite handfallna och passiva och passar mest i sidledd och har svårt att blicka framåt mot motståndarnas mål och de stooora ytor som finns mellan deras försvarslinjer. Bakåt står vi bra i vårt 3-3 försvar men lite stillastående mot ett Fristaden som har lika högt tempo framåt och vi kommer efter när de gör sina genombrott. Eftersom vi inte trycker på framåt så möter deras försvar oss tidigare och tidigare så till slut står våra nior och passar nästan vid mittlinjen. Det ramlar in några baklängesmål och till utbildningstimeouten ligger vi under med ett par bollar där ett fantastiskt målvaktspel gjort att det stannat vid ett par bollar.

Utbildningstimeouten går enbart ut på hur vi ska göra för att utnyttja de stora ytorna som finns i Fristadens försvar, samt att vi måste röra oss mer och ha ett högre tempo i spelet. Sagt och gjort, våra tjejer går ut och levererar. De går ut och hittar ytorna mellan deras försvarlinjer både via niometersspelarna och våra kanter. Vårt niometersspel blir fin uppvisning av vad tjejerna har i sin kunskapsbank. De kör finter, genombrott, väggspel mm. Kanterna är otroligt proffsiga på fina inspring både efter linjen och i korridoren som blir mellan Fristadens försvarslinjer samt att de direkt går tillbaka ut på kanten och håller isär deras försvar. Detta bäddar för att vi börjar luckra upp deras försvar och de har svårt att organisera vem som skall ta vem och hur. Resultatet blir att det börjar ramla in mål... snygga mål och där vi vid flera av målen gör en gemensam lösning med flera spelare inblandade.

När halvleken är över har vi ett gäng trötta tjejer, men väldigt nöjda då de känner själva att de spelar rolig och bra handboll med hela laget inblandat. Fokus blir att få tjejerna att dricka vatten och sedan prata mest försvar. Vi står ofta rätt och tar vår spelare, men vi tar emot dem stillstående och försöker hålla i dem där. Men med det höga tempot orkar vi inte hålla kvar dem och det slutar med att vi hamnar på efterkälke och blir ryggsäck. Vilket flera fick erfara med en domartillsägelse som följd...

Resten av matchen följer samma mönster som andra delen av första halvlek. Vi rör oss otroligt bra och mycket i anfallet och hittar luckor i deras höga försvar, som dock har backat ner lite men inte tillräckligt. Vi rör oss bättre i försvar och möter spelare samt att vi försöker trycka iväg spelaren med benen när vi fångat in dem istället för att försöka hålla dem stillastående. Det som är genomgående är att vi pratar mer och mer i försvar och att vi hjälper varandra hela tiden. Många tar kloka beslut.

En match med genomgående högt tempo och väldigt underhållande att titta på där många av tjejerna är röda i ansiktet eller mycket röda i ansiktet av ansträngning efter matchen. Kul att se våra tjejer växa in i spelet ju längre matchen går men att det stora sker efter första timeouten i första halvleken, även att tjejerna visade upp stora delar av sitt arsenal av lösningar i anfallspelet. Med bara två avbytare (medvetet valt) så blev det mycket speltid för alla, som vi tror är väldigt uppskattat även om orken börjar tryta på slutet. Ett bra bevis på bredden i spelet och laget är att vi hade hela sju målgörare under matchen. Detta är även ett bevis att nu börjar många fler ta för sig i spelet, med bättre självförtroende och att vi genom olika spelsystem/lösningar blandar in fler. Filippas fina försvarspel med ögonbrynet (med en cool bula som följd) är värt att notera ;-)
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Alva Pettersson 1 0 0 0 0
Felicia Wellander 1 0 0 0 0
Filippa Arvidsson 1 0 0 0 0
Hilda Björn 1 0 0 0 0
Maja Rausova 1 0 0 0 0
Mira Nordin 1 0 0 0 0
Tove Lindell 1 0 0 0 0
Tyra Lindin 1 0 0 0 0
Tyra Ståhl 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien